Tysk kjærlighet for fjell, fjord og Nordbohus

I fantastiske Moskenes i Lofoten har Nordbohus Byggalf bygd en kundetilpasset versjon av eneboligen Vignett for to tyske reklamefilmskapere som ville ha sin egen kreative sone blant høye fjell og dype fjorder. Se video nederst i artikkelen.

-Kundene har vi kun møtt to eller tre ganger – pandemien satte en stopper for fysiske besøk. Kommunikasjonen mellom oss har likevel vært strålende og lekende lett gjennom digitale hjelpemidler, forteller daglig leder i Nordbohus Byggalf, Olav-Inge Alfheim.

Kundene er to tyske statsborgere som fant en kjærlighet til naturens nærhet i Lofoten. De har sammen kjøpt og tegnet huset, som et feriested med rom for både hvile og kreativitet for seg og sine familier.

- Jeg tror at det er følelsen av det uberørte som drar deg inn i naturen i dette området. Fordi kunden ville bruke dette stedet til å være i en «kreativ sone», så har de vært veldig bevisst sine valg i hvordan huset skal være, forteller Olav-Inge.

Enestående beliggenhet blant fjord og fjell
Enestående omgivelser og en perfekt arena for å finne kreativiteten. 

Volum, luft og lys

Og resultatet av kreative ideer og global inspirasjon, er et storslått hus som inviterer naturen inn på en helt fantastisk måte ved hjelp av blant annet takhøyde, åpne rom og strategiske valg av vinduer. 

Utgangspunktet for eneboligen er Vignett fra en av Nordbohus sine tidligere huskataloger. Dette er tilpasset etter kundens ønske, deriblant ved å gjøre huset større – også takhøyden:

- Vi endret på takhøyden ved å løfte hele huset. På det høyeste punktet, kan vi måle litt over 4 meter fra tak til gulv. Dette skaper et volum og en herlig luftighet. I tillegg åpnet vi rommene for å få større arealer, deriblant hele gangarealet, sier Olav-Inge Alfheim.

Taket er løftet og takvinduer bringer herlig lys inn til midten av huset.
Taket er løftet betraktelig og takvinduer bringer herlig lys inn til midten av huset.

- Alle disse justeringene, samt valg av store vindusflater på både vegg og i tak skaper den gode følelsen av å få naturen inn til seg. Valget av farger på veggene og interiøret støtter også opp under naturens nærhet; her har kunden selv valg mørke og dempede farger, forteller Olav-Inge.

Huset har i tillegg en loftstue som er nøye innredet med glassgelender ut mot det største oppholdsrommet – fullt inn- og utsyn som bevarer luften og rommet som er skapt med takhøyden.

Stue og kjøkken med store vinduer mot utsikten
Stue og kjøkken med store vinduer mot utsikten. Åpent, lyst og flott!

Badstuen – en naturlig kokong

Ett av eksemplene på gjennomtenkte valg er badstuen som er plassert like utenfor huset. Vanligvis vil de fleste badstuer være i «vanlig» trefarge, og kanskje ikke ha en større rolle enn opprinnelig tenkt. Badstuen utenfor huset på Myran er derimot en kilde til inspirasjon for mange som lever naturskjønt til; her er innsiden av badstuen beiset helt sort, og den ene veggen består av et vindu fra tak til gulv som er vendt mot fjord og fjell.

Badstue og hus
Badstuen og huset står godt sammen, og utsikten er det ingenting å si på. 
Badstue med sorte vegger og stort vindu
Badstuen med sorte vegger og vindu fra gulv til tak. Slå av lyset og sitt her i den varme badstue-disen mens snøværet herjer utenfor!

- Kundens ønske var å male innsiden i badstuen helt sort, for når du sitter inne i den og skrur av lyset, så vil du i den varme tåken som omgir deg, oppleve at naturen og uterommet kommer deg nærmere.

Ellevill utsikt i fjordgapet

Olstind og nordlys
Olstind og nordlyset - en meget flott kombinasjon!

I Reinefjorden kan man oppleve spennende naturopplevelser gjennom hele året. Midnattssolen gjør det mulig å leve på stranden hele døgnet om sommeren, eller ut i selve havgapet på fisketur eller kajakkpadling. Store fjell frister til oppdagelsesferder, og utsikten er upåklagelig vakker. Vinterens magi kommer i form av Nordlyset – et lys mange jakter på.

Huset på Myran har utsikt til havet i alle retninger, og er selv tilpasset omgivelsene rundt seg i en kledning som består av nøytralt tre – både i farge og valg av materiell.

Huset, havet og fjellene
Huset, havet og fjellene. Her er det mye å like. 

Global inspirasjon gjør oss bedre

Kundenes ønsker og prioriteringer forandrer seg stadig, og flere bygger hjemmet sitt slik at natur og lys får slippe ordentlig til. Global påvirkning gjennom digitale medier og kontinuerlig utvikling av kunnskap og inspirasjon er det som skaper gode resultater, sier Olav-Inge:

- Jeg har jobbet i bransjen siden 1984, og noen ganger er det lett å velge løsninger som man har laget før – fordi man vet at det blir bra, og at det funker. Men å møte kunder som henter inspirasjon internasjonalt, og som er bevisste i sine valg – det er det som holder meg i live i bransjen. Vi får en fantastisk mulighet til å ikke bare bygge storslåtte boliger, men også å utvikle oss selv, slik at vi alltid sørger for at vi kan levere unike løsninger som passer til kunden.

 

Olav Inge Alfheim
Olav Inge Alfheim i Nordbohus Byggalf er engasjert og lar seg begeistre av å bli utfordret. Kunder med klare ønsker og ambisjoner gjør oss enda bedre og utvikler oss.

Enormt boligarkiv hos din Nordbohusforhandler

Nordbohus har alltid et godt utvalg av eneboliger på nettsiden og i katalog, og disse er ferdig kalkulert, tegnet, beregnet og klar for bygging. I vårt rikholdige arkiv har vi enda mer bolig. Siden 1985 har vi lansert mange bestselgere og alle er tilgjengelige hos din Nordbohusforhandler.

Illustrasjon av eneboligen Vignett
Dette er eneboligen Vignett i sin originale utgave. Denne ble løftet betydelig i høyden, og fikk flere vinduer og mange andre tilpasninger på Myran i Moskenes. Kanskje din bolig ligger i vårt arkiv, klar for dine ønsker og tilpasninger?

Et godt eksempel er eneboligen Vignett som du har blitt kjent med i denne artikkelen. Den finnes ikke i katalog eller på vår nettside, men i vårt arkiv. Det betyr at dersom du ikke finner boligen du liker i vårt markedsførte utvalg, så er det sannsynlig at vi har noe annet du liker. Vi har mer enn 1500 ulike boliger i arkivet, og mange av dem er varianter av våre bestselgere. Ta turen innom din Nordbohusforhandler, og fortell dem hva du er ute etter. Kanskje har vi det du vil ha i vårt arkiv allerede.

Se alle våre eneboliger på nett her

Opprett brukerkonto på minside og finn prisen der du vil bo


Skrevet av:
Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå
Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus

Foto og video: Promo Media

Skreddersydd for majestetiske fjell og natur i Lofoten

I fantastiske Moskenes i Lofoten har Nordbohusforhandler Byggalf bygget en kundetilpasset versjon av eneboligen Vignett for to tyske reklamefilmskapere som vill

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18