Bygde "Instagram-huset" i Vestnes

FOTO: Hege Lid. Lystig på flott tomt i Vestnes!
Foto: Espen A. Istad. Kjøkkenet i eneboligen Lystig er romslig. Sjekk det spisebordet!
Foto: Espen A. Istad. Er dette selve drømmen for mange? Oh yes!

Nede ved havet i vakre Vestnes ligger Hege Lid og Sveinung Sandnes sitt nybygde hus.

 

Der har de bodd i litt over ett år, og har allerede funnet seg godt til rette. Hege har bodd like i nærheten hele barndommen, og arvet tomten fra sine foreldre. -Vi brukte Instagram til inspirasjon da vi skulle bygge hus. Instagram-kontoen til Marit Folland vekket interessen vår, og de flotte bildene gjorde at vi ble nysgjerrige på huset. Vi fikk dialog med henne og fikk komme hjem til henne for å se huset «live». Vi ble betatt og fant ut at et slikt hus ville passe perfekt på tomten vi hadde, sier Hege og Sveinung. Prosessen var i gang!

STORT OG LUFTIG KJØKKEN

Hva er dere mest fornøyd med i huset? -Det vi er mest fornøyd med i huset må være kjøkkenet, fordi det er så stort og luftig med store vindusflater som slipper inn det herlige dagslyset. Vi syns det kom ekstra til sin rett med en stor terrasse utenfor til grilling og sene kvelder rundt bålpanna. Vi valgte også å ha peisen på kjøkkenet i håp om at det ble mer som et allrom, og det har det blitt. Det er sjelden vi sitter på stua, forteller Hege.

Hva ville dere gjort annerledes om dere skulle bygd på nytt?

-Så langt er det ikke store endringer vi ville gjort annerledes. Kanskje litt mer takhøyde på loftet, men usikker på hvordan det ville påvirket fasaden utvendig. Ellers angrer vi på at vi ikke tok takvinduer på loftet, tror det ville vært fint å kunne se stjernehimmelen derfra, sier Hege.

Har samarbeidet med Nordbohus Ålesund fungert slik dere ønsket?

-Vi vil absolutt anbefale andre å benytte seg av Nordbohus Ålesund. Vi har hele veien hatt god dialog, og føler vi kan ta en prat med dem når som helst om det skulle være nødvendig. Om jeg kan pirke på noe så var det enkelte underleverandører som ikke levde helt opp til våre forventninger. Men alt i alt har det fungert utmerket.

Se flere bilder fra Hege og Sveinung sitt flotte hus blant bildegalleriene hos eneboligen LYSTIG


31.08.2016
Skrevet av Lill Mari Wiklund, markedskonsulent Nordbohus AS