Hopp til hovedinnhold
Vinduer fra Natre

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.

Her skal vi fortelle deg om alle de fantastiske mulighetene vinduene gir deg, og hvilke valg du kan ta for å skreddersy vinduene til dine behov og ditt unike hus.

Produsert lokalt

For det første anbefaler vi å velge en lokal produsent som kjenner det norske klimaet og vet hva som kreves av et vindu for å stå imot vær og vind, år etter år.

Natres produksjonsmetode er bygget på norske tradisjoner, og produktene fremstilles med høy andel kjerneved fra furu. Dette materialet har en naturlig impregnering som forlenger holdbarheten. Produktene har Teknisk Godkjenning fra SINTEF Byggforsk og bekrefter at vinduene møter kravene i TEK17 og er universelt utformet. Vi er så klart også sertifisert av Norsk Dør- og Vinduskontroll (NDVK).

Vinduets funksjon

Åpningsfunksjon får stor betydning for daglig bruk og hvor enkelt det blir å vaske vinduene. Det populære toppsving-vinduet kan enkelt snus rundt og vaskes innenfra. Et sidehengslet vindu henger fast i karmen på siden, mens et fastkarmvindu kan ikke åpnes. I et hus kan du kombinere uIike åpningsfunksjoner utfra behov, og et kombinasjonsvindu har både faste felt og åpningsfelt i samme vindu. På Natres nettsider finner du oversikt over alle åpningsfunksjonene du kan velge mellom.

En mann åpner vinduet og prater med kona som sitter utenfor

Sidehengslet vindu

Gå for vedlikeholdsfri aluminiumkledning

For å slippe skraping og maling av vinduene i årene som kommer, anbefaler vi at du velger aluminiumskledning utvendig på vinduene dine. Da får du det beste fra to verdener – heltre vindu med den gode følelsen av kvalitet inne, og vinduer du slipper å vedlikeholde utvendig.

Du bestemmer størrelsen

Vinduer og balkongdører produseres etter dine ønskede mål, og for ekstra store glassflater kan flere vinduer kombineres sammen.

Stue med store vinduer fra Natre

Hvis du ønsker en stor lysåpning som du samtidig kan tenke deg å åpne opp, er en heve-/skyvedør et godt alternativ. Fordelene med en slik dør er at dørene skyves til side og ikke kommer i konflikt med verken møblering inne eller utendørs.

Skyvedør fra Natre

La glasset gjøre jobben!

Dagens vinduer har veldig gode isolasjonsegenskaper sammenliknet med bare 10 år siden. Takket være en produktutvikling med fokus på å få til minst mulig varmeutslipp får du nå vinduer med svært lav U-verdi (mål på vinduets varmeisolerende evne).

Som nevnt innledningsvis kan vinduene ha spesielle egenskaper eller funksjoner som bidrar til bedre bokomfort. Du kan velge mellom flere såkalte funksjonsglass som for eksempel kan hjelpe deg med å dempe støy utenfra eller holde varme fra sola ute, det kan gi deg vinduer som vasker seg selv, sinker et brannforløp eller ikke dugger. For den totale oversikten, les mer på Natres nettsider.

Design

Boligens arkitektur og uttrykk legger som regel føringer på hvilken farge vinduene bør ha, og om de skal ha sprosser eller ei.

Standard farge på vinduene er hvit, men mot et tillegg kan vinduene ha hvilken som helst farge. Og har du aluminiumkledning utvendig, kan du også ha én farge inne og en annen ute. Fargene du velger får stor innvirkning på husets uttrykk – om vinduene har elegante farger som harmonerer med resten av huset eller sterke kontrastfarger som gir mer oppmerksomhet.

Sorte vinduer fra Natre

Sprosser er med på å påvirke husets utseende, og gir et klassisk og tradisjonelt uttrykk. Du kan få ulike inndelinger i glasset og sprossene kommer i forskjellige bredder. I tillegg kan sprossene ha ulik funksjon - de kan ligge bare utenpå og tas bort når vinduet skal vaskes, eller de kan gå igjennom glasset.

Klassisk enebolig med rødt tak

Valgene kan virke mange, men hvert valg får deg et skritt nærmere et funksjonelt og vakkert hus som du skal nyte i mange år fremover.

Relaterte artikler

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Valg av dører, vinduer og solskjerming er viktigere enn du tror – og kan utgjøre stor forskjell på komfortnivået i din nye bolig. Nordbohus er stolt samarbeidspartner med NorDan, som har både kunnskap og produkter for vær og vind til din nye bolig.

Dører og vinduer

Velg dører og vinduer som holder varmen inne og strømkostnadene nede

Å investere i kvalitetsdører og -vinduer er avgjørende for å skape et hjem som både er komfortabelt og miljøvennlig. I samarbeid med anerkjente leverandører som Gilje, Harmonie, Natre, NorDan, og Bygg 1, bygger vi boliger med alt fra bærekraftige dører til moderne energiglass.