Bilde av arkitekttegnet enebolig

Utfordrende tomt ble unik eiendom

Med utsikt over fjorden og uteområder som fanger sola store deler av døgnet – er både utbygger og arkitekt særdeles fornøyd. 

Arkitekt: Karin Remmen
Ingeniør: Ole Marius Frantzen
Nordbohusforhandler: Byggmester Arild Andersen

Tomten skapte huset

Vi har møtt arkitekt Karin Remmen på Nordbohus sitt kjedekontor og byggmester Thore Martin Olsen hos Nordbohusforhandleren Byggmester Arild Andersen AS. De forteller hvordan denne unike eiendommen på Hvaler ble til. Arkitekt Karin forteller at det i hovedsak var tomten som skapte huset.  -Utgangspunktet var ikke det enkleste, og med en tomt som «falt alle veier», så var oppdraget å skape et hus som først og fremst skulle tilpasses tomtas beskaffenhet og i tillegg være funksjonelt og godt å bo i.

DSC_0492_web.jpg

- Det er alltid en målsetting å gjøre minst mulig inngrep i tomten, slik at huset bygges naturlig inn i landskapet, og samtidig sørge for at både det utvendige og innvendige fungerer optimalt. Planløsningen for øvrig ble også helt naturlig til med tanke på utformingen av huset og det å kunne utnytte det unike ved eiendommen. 

Den noe originale vrien med to sokkeletasjer og en nedgravd garasje, kom også tydelig frem etter hvert som huset tok form. -Jeg synes blant annet utbygger har gjort en flott jobb med tanke på husets uteområder som kompletterer eiendommen og gir et tiltalende helhetsuttrykk, sier Karin Remmen. 

DSC_0466_web.jpg
Én av husets flere flotte utesoner. Her kan man rusle ut fra kjøkkendelen og nyte kaffen uforstyrret.  

Hus og uteområder flyter sammen og komplettere hverandre på denne unike tomten. Store panoramavinduer slipper inn mye godt lys og man kan i tillegg nyte den fantastiske utsikten fra flere kanter.

To sokkeletasjer og uteområder som er bygd som soner rundt huset – er eksempler på at arkitekten virkelig har vist hvordan originale løsninger i kombinasjon med helhet kan bli en eksepsjonell eiendom.

DSC_0415_web.jpg
Herlig atmosfære med store vinduer og lys fra flere sider. Takhøyden gir en ekstra dimensjon og en luftig romfølelse.

Samarbeid i skjønn forening

Arkitekten forteller at det ofte er det på bestilling fra kjøper de utformer et hus, og da med særskilte tilpassede løsninger til de som skal bo der.  - I dette tilfellet var det ikke i samarbeid med kjøperen jeg utformet huset, men i dialog med utbygger. Noe som ikke endrer prosessen nevneverdig, men som krever at løsningene er enda mer gjennomarbeidet for å kunne tilfredsstille en større kjøpegruppe og enda flere behov. Tett dialog med utbygger er essensielt da de har den nødvendige lokalkunnskapen og kjenner sitt marked godt. Dess bedre kjennskap de har til markedet, dess enklere blir det å kunne bygge noe som fungerer, sier Karin Remmen.  

DSC_0333_web.jpg
Velkommen inn! Farge- og materialvalg gir en opplevelse av harmoni, som også er videreført og gjennomgående i resten av huset.  

- Å skape noe unikt og samtidig konstruksjonsmessig godt sammen med arkitekten, er helt avgjørende for at vi kan tilby markedet en slik perle av et hus, understreker Thore.  Det er lite vi ville gjort annerledes. Vi fikk det vi ønsket oss, et flott hus, tilpasset tomt og terreng og som tilfredsstilte de kravene vi hadde, forteller Thore Martin Olsen.

Karin.jpg
Arkitekt Karin Remmen igang med nye spennende prosjekter.

Fornøyde eiere

Huset ble solgt etter kort tid, og vi fikk tilbakemelding senest for kort tid siden at de som bor der er kjempefornøyde og trives godt. - Da er vårt oppdrag fullført, avslutter Thore Martin Olsen.

Les mer om våre arkitekttegnede boliger her: Arkitekttegnet fra Nordbohus

Skrevet av Janne Almhjell, markedskonsulent NORDBOHUS AS
Alle foto: Stig Førland/Fotografen kommer.

 

Gladsnekkern 2 sesong 2: Marius og Ida i arkitekttegnet enebolig i Hvaler

Tomten var i utgangspunktet krevende skrå, men arkitekt Karin Remmen ved Nordbohus sitt kjedekontor tegnet drømmeboligen som fikk Marius og Ida til å flytte. -V
Finn forhandler