Blogg

01.11Slottsbalkongen er en verandaSkrevet av Stian René Moursund

I dagligtalen brukes ordene balkong, altan, veranda og terrasse mye om hverandre, og ofte feil. For å holde begrepene litt fra hverandre har vi prøvd oss på en definisjon.

Balkong:
Oppholdsplass på husfasade. utkraget eller opphengt uten understøtte fra bakken.

Altan:
Oppholdsplass som ikke er overbygd på tak over bygning eller tilbygg. Kan være understøttet søyler eller stolper. "Slottsbalkongen" kunne vært en altan hvis den ikke hadde vært overbygd. Den er nemlig plassert oppå et tilbygg.

Veranda:
Åpen eller overbygd oppholdsplass som tilbygg til hus. Ikke frittsvevende, og står gjerne på søyler eller mur. Fra veranda fører det som regel en dør inn til stue og en åpning eller trapp til hagen. I og med at den er overbygd så er "Slottsbalkongen" faktisk en veranda og ikke en altan, i ordets rette forstand. Det er ikke en balkong fordi den har understøtte fra bakken. Det skal ikke en balkong ha.

Terrasse:
Planert avsats for uteopphold, ofte med direkte adkomst til terreng eller markert ytre begrensning av for eksempel støttemurer. Vanligvis med inngang til og fra stuen.

Takterrasse:
Uteplass på flatt tak.

Nå vet du hva du skal spørre etter når du skal bestille veranda eller balkong til boligen din fra Nordbohus. Eneboligen FRONT (bildet) har veranda. Den er bygd som tilbygg til huset og står på søyler.

FOTO av slottet: Tori Ognedal
FOTO av FRONT: PK-FOTO

Skrevet av Stian Moursund, markedssjef Nordbohus AS.

Har du lyst til å se fine hus med både altaner, balkonger og terrasser? Her finner du mange: www.nordbohus.no/hus 

07.06Ny strategi og nye ansettelserSkrevet av Stian René Moursund

Det skjer mye spennende hos Nordbohus for tiden. Kjedens forhandlere engasjerer seg i større og større boligområder, og hovedkontoret gjør offensive grep for å ta større markedsandeler. Samtidig skal både forretningsprosessene og kundereisen digitaliseres for å øke både kvalitet, effektivitet og kundetilfredshet.

Digitaliserer kundereisen og forretningsprosessene
-For å styrke vår konkurransekraft og kunne ta en større markedsandel må vi være ledende innen digitalisering og effektivisering av våre forretningsprosesser. Kundene våre er digitale allerede og gjennom prosjektet Digital Byggeplass skal vi bygge videre på vår eksisterende posisjon og utvikle hittil ukjente fordeler for oss og kundene. Dette sier Halvor Dahl som er administrerende direktør og prosjektleder for Digital Byggeplass (bildet, til høyre).

Nordbohus er nå på søk etter en IT-sjef som kan forsterke satsingen ytterligere. -Vi trenger en ny kompetanse innen digitalisering. Vedkommende må kunne både IT-arkitektur og forvalte vårt samarbeid med Acando som allerede er i gang med utviklingen av Digital Byggeplass, sier Dahl.

Les også: Nordbohus og Acando digitaliserer byggeplassen

Større satsing på boligfelter og leilighetsprosjekter
I Nordbohus sin nye strategi skal posisjonen innen feltutvikling forsterkes betraktelig. Flere av kjedens forhandlere har utviklet seg til å større entreprenører i sine lokale markeder, og etterspør andre tjenester enn tidligere fra hovedkontoret. –Vi ser at andelen boligbygging innen større boligfelter øker betraktelig. Det skjer fort, og vi må endre oss enda fortere for å henge med i svingene. Nordbohusforhandlerene er kvalitetsbevisste og etterspør det beste innen både systemer og ingeniør- og arkitektfaglig prosjektering. Allerede er mange ingeniører og arkitekter på plass, men det trengs ytterligere forsterkninger for å møte den kommende etterspørselen. Nordbohus søker derfor en ny Arkitekt/arealplanlegger og en Leder for feltprosjekter, sier Teknisk sjef Runar Kristensen (bildet, til venstre).

Les også: Kvalitet i alle ledd med godkjenning fra Sintef Byggforsk

Tettere samarbeid og erfaringsutveksling
God kommunikasjon og gode relasjoner er avgjørende for å lykkes innen kjededrift. Hittil har dette vært løst med eksisterende krefter hos Nordbohus, men nå skal dette viktige området profesjonaliseres ytterligere. Kjededriften i Nordbohus forsterkes nå med to Regionsansvarlige. Kjededirektør Birger Aspaas bekler rollen som Regionssjef og søker nå etter en kollega som Regionsansvarlig. –Det er mye man får gjort på mail og telefon, men de gode relasjonene sitter enda bedre når du får møtes face to face. Vi har et bredt tjenestetilbud og mange solide systemer og verktøy i Nordbohus. Disse må forhandlerne få god informasjon om, og øvelse i å benytte. Dette er viktige oppgaver for Regionsansvarlig, samt å formidle muligheten for de kommersielle tjenestene innen arkitektur- og ingeniørfaglig prosjekter, markedsføring og innkjøp. Regionansvarlig skal i tillegg være en sparringspartner for hver enkelt forhandler i hverdagen, og et bindeledd mellom kjedekontor og forhandler, og mellom forhandlerne, sier Birger Aspaas (bildet, midten).

Vil du være med på laget? Det blir vekst, det blir digitalt og det blir sosialt. Føler du det passer så vil vi gjerne høre fra deg.

Arealplanlegger/Arkitekt
Leder for feltprosjekter – arkitekt/arealplanlegger
IT-sjef nøkkelrolle i vår digitalisering
Regionansvarlig

Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef NORDBOHUS AS
 
 

15.05Digitaliserer byggeplassenSkrevet av Stian René Moursund

Nordbohus og Acando digitaliserer byggeplassen

Nordbohus har nylig signert en avtale med IT-selskapet Acando. –Avtalen er den største vi har signert gjennom tidene, og representerer et stort løft i digitaliseringen av vår kjede, sier Halvor Dahl som er prosjektleder og Adm. Dir. i Nordbohus AS. 
-Vi ser at byggenæringen har mange ulike behov for digitalisering og forenkling av prosessene. Å få jobbe med en av landets største boligbyggere er en fjær i hatten for oss, og vi går ydmykt og optimistisk til oppgaven, sier Odd Morten Sveås som er leder for Acando i Trondheim.
 
Digitaliserer hele verdikjeden
Prosjektet har fått navnet Digital Byggeplass, men det er mer enn arbeidsprosesser på selve byggeplassen som digitaliseres. Digital Byggeplass er en fellesbetegnelse på hele løsningen, som omfatter både kvalitetssystem, salgsstøtte, prosjekthotell, og integrasjoner med e-post og flere fagsystemer. –Vi valgte Digital Byggeplass som tittel på prosjektet. Det er på byggeplassen mye av datafangst og kundedialog skal forvaltes, og de endelige resultatene skal skapes. Ved å navngi hele prosjektet Digital Byggeplass så ønsker vi å forsterke fokuset på dette, og hele tiden ha bevissthet rundt en fornuftig tilrettelegging og effektiv prosess i hele verdikjeden, sier Halvor Dahl, Adm. Dir. i Nordbohus AS og prosjektleder for Digital Byggeplass.
 
Effektiv prosess
Acando er leverandøren som skal realisere Digital Byggeplass, og dette løses i tett samarbeid med Nordbohus. –Våre konsulenter flytter inn til Nordbohus sitt hovedkontor og kommer til å sitte i deres miljø og jobbe. I tillegg skal det gjennomføres flere omfattende workshops med både tømrere, byggeledere og øvrig nøkkelpersonell fra Nordbohusforhandlerne, sier Odd Morten Sveås i Acando.


Signering av kontrakt for Digital Byggeplass i Nordbohus. Administrerende direktør i Acando, Sven Ivar Mørch (t.v) og styreformann i Nordbohus AS, Jan Henning Kleiv (t.h).


f.v: Halvor Dahl – Nordbohus AS, Jens Even Storhov – PwC, Sven Ivar Mørch – Acando, Jan Henning Kleiv – Nordbohus Modum, Snorre Meland – Acando, Kenneth Sørensen – Acando, Odd Morten Sveås – Acando
 

29.03Rommet under trappaSkrevet av Stian René Moursund

Fra ubrukt til verdifullt - hva gjør du med rommet under trappa?

Bod, garderobe eller kontor – det kan du ha under trappa di! Nordbohus sine arkitekter har samarbeidet med Stryntrappa om utviklingen av et helt nytt og innovativt konsept for bedre utnyttelse av rommet under trappa. Resultatet er et helt nytt konsept med løsninger som du kommer til å bli begeistret av!

-Det var veldig morsomt for oss å bli invitert inn i en slik produktutviklingsprosess. Vi bidro med innsikt og erfaringer fra et arkitektfaglig perspektiv, og sammen med Stryntrappa sine fagfolk ble dette til en meget god mix av kompetanse. I sentrum for utviklingen var kunden og behovet for en bedre utnyttelse av et ubrukt areal, sier arkitekt Else Dahlseng i Nordbohus (bildet).

Med dagens boligpriser kan en slik innovasjon være verd enormt mye mer enn man skulle tro ved første øyekast. Mangler du et hjemmekontor? Mangler du en bod? Med boligpriser som går over 100.000 kroner pr. kvadratmeter i sentrumsområdene så skjønner vi at utnyttelse av ubrukt areal er veldig verdifullt.

Hva bruker du plassen under trappa til? Er det der støvsugeren står, sammen med støvet, eller er det der du har ditt nye kreative skriveverksted? Din nye bod for malerier, eller trefigurer? Eller din nye garderobe med vårkolleksjonen? Nå har du muligheten.


Garderobe, kontor eller bod? Hva vil du ha? Se alle tipsene i Stryntrappa sin nye brosjyre.

Sjekk alle våre boliger til salgs her

Bestill vår huskatalog her

Les mer om mulighetene for samarbeid med Nordbohus-arkitektene

Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS
 

28.03Flyttet til Kuba!Skrevet av Stian René Moursund

Ja, hos Nordbohus trenger du ikke reise langt for å bo i Kuba. Eneboligen KUBA ble lansert i 2001 og har siden den gang høstet både lovord og blitt bygd over hele landet.
Da den ble lansert ble den kåret til «årets nyskaping» av Boligprodusentenes forening, hvor Nordbohus selvsagt er medlem. Vi fikk mye oppmerksomhet fra pressen den gang, og også i årene etterpå. De siste årene har KUBA etablert seg helt i salgstoppen hos oss, og for 2016 fikk den 8. plass på TOPP10-listen vår

KUBA står like godt i nord som i sør. For en tid tilbake besøkte vi Steve og Unn Jorun i Lofoten som bor i KUBA helt på kaikanten (youtube-link). Og i helgen fikk vi se fantastiske bilder fra KUBA på Tangenheia i Tvedestrand. Der bor Camilla M. Grantham, samboeren Kai og barna Sandra og Endre.

-For oss var det et spennende valg å skulle bygge hus framfor å kjøpe brukt. Vi kikket først på brukte boliger, men valget falt på Kuba. Vi har tegnet om boligen, slik at vi får dekket de behovene og ønskene vi har. Det er viktig for oss at det blir et arealeffektivt og innholdsrikt hus. Vi har blant annet tegnet inn et 17 kvm stort treningsrom og i 2. etasje blir det en flott tv-stue. I tillegg får vi sjøutsikt fra boligen, noe vi gleder oss enormt til, sier Camilla. Boligfeltet Tangenheia i Tvedestrand bygges ut av Nordbohus Wari-Hus og du kan lese mer om Tangenheia her: http://tangenheia.no

Sjekk ut Camilla Grantham sin instagramkonto med flere bilder fra eneboligen KUBA

På bildet øverst ser vi Camilla og Kai på den røde løperen ved overtakelsen av eneboligen KUBA. Nordbohus Wari-Hus klinker til med stil når boligene overleveres!

Kanskje du også vil trives i KUBA? På www.nordbohus.no/kuba kan du teste ut 3D-husvisning, og se om huset føles riktig for deg. Tar du turen til nærmeste Nordbohusforhandler kan du gå på visning i Virtual Reality (VR).

Skrevet av: Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef NORDBOHUS AS
 
 

Søk her

Tags

#hverdagslykke, Ålesund FK, alinda, altan, arcturus, arealbegrensning, arealutnytting, årets beste, arkitekt, arkitekt/arealplanlegger, arkitektkonkurranse, arkitekttegnet, arkitekttips, artikkel, astro, Aurora, Averøy, awards, balansert ventilasjon, balkong, bart, beliggenhet, bestselger, bestselgerne 2016, blid, blogg, blogger, bod, bolig, bolig til salgs, boligfelt, boliginvestering, boligpriser, boligprodusentene, boligutvikling, BRA, bygd for å vare, bygge garasje, bygge nytt hus, bygge pepperkakehus, bygge sammen, bygge tomannsbolig, byggesøknad, byggforsk, bygging for å bo, byggmester, dagslys, Data design system, DDS, deling, design, designkonkurranse, designvilla, digital byggeplass, digitalisering, donasjon, Drammen, drange, eat, egenkapitalkrav, eiendomsutvikling, eksperter i team, ekstrainntekt, endre et hus, enebolig, eneboliger, energikrav, erfaring, facebook, farger, fartstid, fasadevask, feltutbygging, ferdighus, ferdigplen, fiks ferdig funkis, filterskifte, finansiering, firkantskifer, flatt tak, flexi2, flytt vegger, folland, forelsket, fornøyd, fornøyde kunder, forskning, forskrift, fotball, fotballglede, foto, foto av hus, fotograf, fukt, fuktskader, funkis, funksjonell, førstehjemslån, gammelt og nytt interiør, garderobe, glava, Godset, godt salg, google+, grunnlån, hage, hageideer, hageinspirasjon, Haugesund, helse, herskapelig, hjem, hjemme hos, hus, hus fra Nordbohus, husbanken, husbankfinansiering, husbilder, husbyggeprosess, husbygging, husmaling, husvask, hverdag, hverdagsliv, hybel, inneklima, innrede, innrede hjemmet, innrede rom, innredning, instagram, instagram-huset, interiør, interiørdesign, interiørtips, intervju, isolasjon, IT, IT-sjef, IT-strategi, jotun, jul, julebakst, jungeltelegrafen, Karat, kjempenhøy, kjent, kjøkken, kjøpsprosess, konkurrere, kontinuitet, kontor, krevende byggverk, KTI, Kuba, kundedrevet innovasjon, kundeerfaringer, kundeerfaringer Nordbohus, kundehistorier, kundetilfredshet, kundetilpasning, kvalitet, kvalitetsbevisst, kvm, lady, lamda 32, leder feltprosjekter, ledige stillinger, leiligheiter, leiligheter, lufting, lyssetting, lystig, læring, lærling, male, male hus, måling, merkekjennskap, merkevarekjennskap, mitt hjemmested, MObro, moderne, moderne bolig, MOsista, MOVE, Movember, møblere huset, narudstokkewiig, naturlig lys, Nexus, Nordbohus, nordbohus ålesund, Nordbohus Haugaland, Nordbohus Jarle Sætra, Nordbohus Modum, Nordbohus Romerike, Nordbohus Sogn, nordbohusforhandler, norges største, nova, NS3700, nsw, NTNU, Nukleus, ny bod under trappa i leiligheten, nyforelsket, nyheter, nytt hus, næringsbygg, ole wiig, omtegning, Opal, oppussing, oppvarming, oppvarming av bolig, overlevering, p-rom, passivhus, pepperkake, pepperkakehus, plan- og bygningsloven, planlegge hage, plen, plenfrø, populært, pris, priser, priskonkurranse, prisliste, prisvinner, prisvinnere, Råholtåsen, RBK, redesign, reguleringsbestemmelser, rengjøring, rente, restaurering, resultater, riktig vedfyring, rogaland, roomsketcher, så plen, SINTEF, sintef byggforsk, skolebygg, skolebygning, sliten, små tomter, småhus, snekker, SoMe, sosiale medier, spesialtegnet bolig, spiselige byggverk, sponsing, startlån, synsing, tak, takstein, tangenheia, teknisk godkjenning, teknisk sjef, terrasse, TG, Tomannsbolig, tomt, tomtebefaring, top of mind, topp10, topp5, toppliste Nordbohus, tradisjonelt, trapp, trespiker, trivsel, trollveggen, Trondheim, tømrer, uhjulpet kjennskap, under trappa, utekos, uteplass, uterom, utleie, utleieleilighet, utsikt, varmepumpe, varmepumpe vinterstid, vårrengjøring, vedfyring, vedlikehold, vedlikehold bolig, vekst, ventilasjon, veranda, verdier, vestnes, video, vikersund, villa lilla, villalilla, vindu, vinter, vintervarme, virtual reality, virtuell røyndom, virtuell virkelighet, visjon, visning, visningshelg, visningslørdag, VR, vr i læring for lærling, værdag, Webshop, yrkesfag, økning

Arkiv

Blogger om Nordbohus

Fjordstua - vi bygger hus!
Drømmen om Lun
Fugl Føniks
Husdrøm Aurora
Vårt nye hjem
Lyst & Luftig
HusGlede
Fra hus til hjem
Home is where our story begins
Karat
Ingrid & Claus sitt drømmehus
Nukleus - Vi bygger
Nexus
Noe på hjertet
Prosjekt funkishus
Veien mot å skape vårt eget hjem

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter. 

 

Bestillingen vil bli sendt til Wari-Hus AS.