Gårdsidyll i Tun

       Sommerstua fra 1700-tallet.
 

I den idylliske grenda Narjordet i Os i Østerdalen har Stian Nylend og Wenche Hoem valgt å bosette seg. Stian er oppvokst her, og for noen år siden tok de over gårdsdriften etter hans foreldre. Familien består av pappa Stian, mamma Wenche og fire små barn. 100 meter nedenfor bor barnas besteforeldre.

I de 2 første årene bodde Stian og Wenche i «sommerstua» som ligger på det andre tunet. Sommerstua fra 1700-tallet var både trekkfullt, kald og lite praktisk for den kommende familien. - Vi bestemte oss for å bygge nytt hus og bestilte huskataloger fra forskjellige boligleverandører. Valget stod etter hvert mellom eneboligene Tun og Orion fra Nordbohus. Vi valgte Tun, og familien på 3 flyttet inn i det flotte, nye huset i mars 2011.

Likte arkitekturen
- Vi likte dette huset fordi det er romslig, praktisk og med en god planløsning. Vi rev det gamle for å få plass til det nye. Dessuten syntes vi det passet veldig fint på tomten, og ekstra artig er det at det heter Tun, siden vi bor på et gammelt gårdstun.

På det gamle gårdstunet er det god plass til lek og moro for hele familien.

Mer tid til andre ting
- Vi er veldig glad vi valgte et nøkkelferdig hus, sier Stian. Med 4 barn og gårdsdrift blir det ofte lange dager. – Det er noe helt spesielt med å flytte inn i noe som er nytt. Vi slipper å tenke på oppussing og vedlikehold, og har mer tid til barna.

Et hus som passer familien
Vi er opptatt av å ha praktiske løsninger, og er veldig glad for å ha direkte utgang fra det tekniske rommet. Her henger vi fra oss arbeidsklærne før vi går inn på kjøkkenet.

Stian synes det er praktisk med en ekstra inngang når arbeidsdagen er over. Arbeidsklærne har fast plass rett innenfor døra.  

- Med 4 barn i huset hoper haugene med skittentøy og klær seg opp. - Vi satte inn en stor skyvedørsgarderobe i 2. etasje. I tillegg er soverommene store og romslige, med god plass til garderobeskap, sier Stian.

- En annen ting som letter hverdagen vår er at vi monterte en Flexi sentralstøvsuger med egen skuff under kjøkkenbenken. For det er ikke å komme unna at det blir en del søl med 4 barn i huset, sier Stian.

Etter som årene har gått og vi har blitt flere, måtte vi bygge flere soverom. Vi har tatt i bruk deler av loftstuen, og har fått til 5 soverom i 2. etasje. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Stian. I tillegg har vi 1 soverom i 1. etasje.

- I ettertid ser vi at vi gjerne skulle hatt et større kjøkken, men ellers er vi veldig fornøyde med hvordan vi har det.

Med små barn i huset er det godt med mange smarte løsninger. Brødsmulene fra frokosten forsvinner raskt inn i skuffen tilknyttet sentralstøvsugeren.

Nordbohus var det riktige valget
Med planløsningen til det praktiske familiehuset Tun har Stian og Wenche fått drømmehuset.

- Hele prosessen har gått på skinner. Vi brukte Os Entreprenør AS som vi hadde kjennskap til fra før. Det føltes trygt og alt skjedde i henhold til avtale. Snekkerne ble ferdige 2 uker før avtalt tid, det er ikke verst, forteller Stian.  Helheten av huset ble akkurat slik vi ville ha det, sier Stian.

Han forteller at hele opplevelsen har gått knirkefritt og at prosessen har vært så ryddig, at han anbefaler Nordbohus til alle han kjenner som tenker på å bygge hus.

Har du også lyst på gårdsidyll i Tun eller en annen av våre enboliger? Bestill vår huskatalog gratis her: Huskatalog fra Nordbohus

 

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter. 

 

Bestillingen vil bli sendt til Os Entreprenør AS.