Nordbohus bygger verdens største pepperkakehus

Tror du Nordbohus kun bygger tradisjonelle hus og leiligheter? Tro om igjen! Sjekk ut verdens største pepperkakehus.

Det blir 12 meter høyt og 366 kvadratmeter stort – med melis og seigmen som dekor. Nordbohus har tatt oppdraget med å bygge det største pepperkakehuset verden noensinne har sett.
– Flere har spurt om vi skal kjøpe elementene hos den lokale bakeren, humrer Jon Gunnar Rønningen.
Han er daglig leder i Nordbohus Byggservice Nord-Østerdal, og sammen med kollegene sine bruker han førjulstiden på å gjøre Nissegata i Savalen komplett.

Et svært krevende oppdrag
Verdens største pepperkakehus blir ikke spiselig, men jammen har arkitektene fra Heggelund og Koxvold sørget for at det blir oppsiktsvekkende.
– Pepperkakehuset skal ruve 12 meter over bakken, og vi har utfordrende staffasjer, komplisert takverk og vanskelige vinkler i vente. Alt i alt et krevende oppdrag – akkurat slik vi liker det, sier Rønningen.
Huset blir en utleiehytte, og får 25 sengeplasser. Hvis alt går etter planen vil pepperkakehuset være klart for de første leietakerne 24. juli 2017.

Ferdig i juli
Mellom byggingen av tradisjonelle boliger og hytter, har Nordbohus Byggservice Nord-Østerdal for vane å ta fatt på de litt spesielle oppdragene. Boligutbyggerne har blant annet bygget Flåklypa-raketten ved Aukrustsenteret i Alvdal.
– Både byggeledelsen og tømrerne våre liker krevende prosjekter. Vi får garantert mye å bryne oss på under arbeidet på Savalen, sier Rønningen.
Når de tradisjonelle pepperkakehusene bygges i de tusen norske hjem, er grunnmuren allerede på plass i Nissegata. Og mens vi venter på at pepperkakeveggene skal reises, benytter vi anledningen til å ønske alle en riktig god jul!


En modell av pepperkakehuset ble for første gang avduket i Tronstua Barnehage, til stor jubel. Både nissefar, nissemor og ordføreren i Tynset var tilstede (Foto: Eirik Røe). Avisen Arbeidets Rett rapporterte om særdeles god stemning: Bygger verdens største pepperkakehus

FOTO: Eirik Røe, med tillatelse fra Arbeidets Rett

Les også: Bygger rakett på Alvdal

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter.