Arkitekttegnet og kundetegnet - design ditt eget hus

Fra blankt ark til spesialdesignet hus

Vi har flotte hus i våre kataloger, men bygger gjerne et spesialdesignet hus med utgangspunkt i dine ønsker. Spesialdesignede hus kan man selvsagt få hos alle arkitektmiljøer, men den store forskjellen er at vi bygger huset i tillegg. Det er en stor fordel. Våre arkitekter tar deg gjennom hele prosessen fra forprosjekt til et ferdig design klar for byggemelding. Det hele til en svært konkurransedyktig pris, med god oversikt over alle kostnader og fremdriftsplan for tegningen av din arkitekttegnede bolig.
 
Først møter du din nærmeste Nordbohusforhandler og dere diskuterer behovene og ønskene. Deretter kontaktes våre arkitekter for møte og tomtebefaring, før selve tegnearbeidet starter. Da får våre arkitekter et godt utgangspunkt for å tilpasse huset til terrenget, omgivelsene, lokale lysforhold og så videre. Samtidig knyttes det verdifull kontakt mellom deg og arkitekten. Denne personlige relasjonen er svært nyttig for prosessen videre mot det som skal bli ditt nye drømmehjem.

Les også: Tips fra arkitektene i Nordbohus
 
Når du har godkjent tegningene, setter vi i gang med det praktiske arbeidet. Og da kan det være greit å vite at vi er den eneste boligleverandøren hittil som har fått hele byggesystemet teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk. I dette ligger det blant annet at vi har rutiner og systemer som sikrer at hele byggeprosessen går som planlagt. Se bilder av en flott arkitekttegnet fritidsbolig her.

Les også: Bli kjent med Nordbohus-arkitektene 
 

Arkitekttegnet tomannsbolig i Ålesund
Tøff og funkisinspirert tomannsbolig med store vindusflater mot den fantastiske utsikten.
Se BILDEGALLERI.

 

Arkitekttegnet i Hestehagen
Huset ligger i en bakketopp med fantastisk utsikt mot Sunnmørsalpene. Vi er i idylliske Hestehagen boligfelt i Molde. For nøyaktig 15 måneder siden flyttet Stian Vågen og Solveig Øverbø inn i det nybygde arkitekttegnede huset. Stian hadde allerede bygd ferdig huset og tatt det meste av valgene selv, før Solveig kom inn i bildet.

STOR OG ÅPEN STUE
-Jeg er veldig fornøyd med den store og åpne stuen som slipper inn mye lys gjennom alle vindusflatene. Utsikten mot Sunnmørsalpene er fantastisk. Jeg føler at jeg er i ett med omgivelsene rundt, en følelse av å være ute når jeg står på stua, forklarer han. Stua og kjøkkenet er oppholdsrommene de trives best i og som de bruker mye tid i sammen. Stian er hekta på alt av teknologi og var helt klar på at alt i huset skulle kunne styres via mobilen. Nå setter han gjerne på lyset i huset før han kommer hjem på kvelden.
Hva ville dere gjort annerledes dersom dere skulle bygd på nytt? -Det er faktisk veldig lite vi ville gjort annerledes. Vi er kjempefornøyd med den jobben GH- Bolig har gjort. Men jeg skulle gjerne sett at hovedbadet hadde vært litt større, sier han.
Vil dere anbefale andre å bruke Nordbohus? -Ja, jeg har bare godt å si om samarbeidet med GH-Bolig. De er til å stole på og tok raskt tak i det vi lurte på, avslutter Stian.
Se BILDEGALLERI.

 

Bygde "Instagram-huset"
Nede ved havet i vakre Vestnes ligger Hege Lid og Sveinung Sandnes sitt nybygde hus. Der har de bodd i litt over ett år, og har allerede funnet seg godt til rette. Hege har bodd like i nærheten hele barndommen, og arvet tomten fra sine foreldre. -Vi brukte Instagram til inspirasjon da vi skulle bygge hus. Instagram-kontoen til Marit Folland vekket interessen vår, og de flotte bildene gjorde at vi ble nysgjerrige på huset. Vi fikk dialog med henne og fikk komme hjem til henne for å se huset «live». Vi ble betatt og fant ut at et slikt hus ville passe perfekt på tomten vi hadde, sier Hege og Sveinung. Prosessen var i gang!

STORT OG LUFTIG KJØKKEN
Hva er dere mest fornøyd med i huset? -Det vi er mest fornøyd med i huset må være kjøkkenet, fordi det er så stort og luftig med store vindusflater som slipper inn det herlige dagslyset. Vi syns det kom ekstra til sin rett med en stor terrasse utenfor til grilling og sene kvelder rundt bålpanna. Vi valgte også å ha peisen på kjøkkenet i håp om at det ble mer som et allrom, og det har det blitt. Det er sjelden vi sitter på stua, forteller Hege.
Hva ville dere gjort annerledes om dere skulle bygd på nytt? -Så langt er det ikke store endringer vi ville gjort annerledes. Kanskje litt mer takhøyde på loftet, men usikker på hvordan det ville påvirket fasaden utvendig. Ellers angrer vi på at vi ikke tok takvinduer på loftet, tror det ville vært fint å kunne se stjernehimmelen derfra, sier Hege.
Har samarbeidet med Nordbohus Ålesund fungert slik dere ønsket? -Vi vil absolutt anbefale andre å benytte seg av Nordbohus Ålesund. Vi har hele veien hatt god dialog, og føler vi kan ta en prat med dem når som helst om det skulle være nødvendig. Om jeg kan pirke på noe så var det enkelte underleverandører som ikke levde helt opp til våre forventninger. Men alt i alt har det fungert utmerket.
Se BILDEGALLERI.

 

Kundetegnet hus - bygde drømmehuset på Averøy
Marit og William har bygd og tegnet drømmehuset sitt på vakre Averøy. De ønsket seg mye utsikt, og falt umiddelbart for utsiktstomten på Hjelset i Averøy. De hadde egne ideer om hvordan huset skulle designes, og fikk i sluttfasen rådgivning og hjelp fra Nordbohus Averøy og hovedkontorets ingeniører, slik at ideen havnet på byggeklare tegninger.

-Påska 2012 tegnet vi det nøyaktig slik som vi ønsket huset. Jeg liker veldig godt den klassiske fine boligstilen/New England stilen, mens William liker best moderne/funkis. Vi så på diverse kataloghus, men valgte heller å gå for noe særeget hvor vi fikk det nøyaktig slik som vi ville, samtidig som det passet fint til tomten. Huset er formet som en "H", og kjøkkenet dekker hele midtre del av huset, med en stue på hver side. Det er to fløyer, en med 3 soverom, bad, toalett, bod og storstue, og den andre fløyen med hovedsoverom, bad og klesrom, tv-stue, hems med boder oppe, samt vaskerom, teknisk rom og utgang til garasje. Vi regnet på hvor sol og vind traff, og soverommet vårt er skygget for vær og vind fordi det ligger "bak" resten av huset. Er utrolig fornøyd med jobben Nordbohus har gjort, og hadde ikke ville valgt annerledes om jeg skulle ha bygd igjen. Kan varmt anbefale de til andre, sier Marit Folland. Se flotte bilder av Marit og William sitt kundetegnede hus på Instagram.
Se BILDEGALLERI.

Foto: Espen A. Istad          

 

Bygde ny bolig med flott utsikt
Tore Folland og hans familie har bygd sin drømmebolig på naturskjønne Averøy. I Utheim boligfelt har de flott utsikt mot Atlanterhavsvegen.
Se BILDEGALLERI.

Foto: Espen A. Istad          

 

Er ikke alle boliger arkitekttegnet?
Nordbohusbloggen kan du se hva vi mener med begrepet "Arkitekttegnet bolig".
 

Last ned e-brosjyrer

Veien til nytt hus Slik velger du riktig hus

 

Fyll ut kontaktskjema nedenfor dersom du ønsker at vi skal kontakte deg angående arkitekttegnet bolig.

Jeg ønsker å bli kontaktet

Du vil bli kontaktet av Nordbohus Vinstra AS, avd. Lillehammer.