Slottsbalkongen er en veranda

I dagligtalen brukes ordene balkong, altan, veranda og terrasse mye om hverandre, og ofte feil. For å holde begrepene litt fra hverandre har vi prøvd oss på en definisjon.

Balkong:
Oppholdsplass på husfasade. utkraget eller opphengt uten understøtte fra bakken.

Altan:
Oppholdsplass som ikke er overbygd på tak over bygning eller tilbygg. Kan være understøttet søyler eller stolper. "Slottsbalkongen" kunne vært en altan hvis den ikke hadde vært overbygd. Den er nemlig plassert oppå et tilbygg.

Veranda:
Åpen eller overbygd oppholdsplass som tilbygg til hus. Ikke frittsvevende, og står gjerne på søyler eller mur. Fra veranda fører det som regel en dør inn til stue og en åpning eller trapp til hagen. I og med at den er overbygd så er "Slottsbalkongen" faktisk en veranda og ikke en altan, i ordets rette forstand. Det er ikke en balkong fordi den har understøtte fra bakken. Det skal ikke en balkong ha.

Terrasse:
Planert avsats for uteopphold, ofte med direkte adkomst til terreng eller markert ytre begrensning av for eksempel støttemurer. Vanligvis med inngang til og fra stuen.

Takterrasse:
Uteplass på flatt tak.

Nå vet du hva du skal spørre etter når du skal bestille veranda eller balkong til boligen din fra Nordbohus. Eneboligen FRONT (bildet) har veranda. Den er bygd som tilbygg til huset og står på søyler.

FOTO av slottet: Tori Ognedal
FOTO av FRONT: PK-FOTO

Skrevet av Stian Moursund, markedssjef Nordbohus AS.

Har du lyst til å se fine hus med både altaner, balkonger og terrasser? Her finner du mange: www.nordbohus.no/hus 

Facebook Comments Box

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter. 

 

Bestillingen vil bli sendt til Enkel Bygg og Butikk AS.