Lever som kongelige på Borgen

For Lars og Kristin er lykken å kunne senke skuldrene når de kommer innenfor døren hjemme. Det kan de i sitt spesialtilpassede Nova på Kjonebråten ved Asker.
Tomten har de hatt siden 1998, men fokuset i årene etter var å etablere et hyggelig lite nabolag på populære Borgen. -Nå er alle naboene kundene mine, sier eier av Nordbohus Asker og Bærum, Lars Kristian Hoff og ler. Det har gått smertefritt det, altså. Til og med naboen bak, som er avhengig av at Lars og Kristin ikke har gardiner i toppetasjen for å kunne se gjennom deres hus og innover Oslofjorden mot Holmenkollen, er tilfreds med tingenes tilstand. Å se til Oslo fra Asker er kanskje mer et privilegium enn en selvfølge, og Lars og Kristin har dessuten ingen planer om å begrense utsikten. -Det er faktisk det eneste jeg har tenkt litt på i etterkant at kunne vært gjort annerledes: Enda litt større vinduer her oppe, sier Lars.

De har det godt der oppe i høyden. Borte fra byen, borte fra kjas og mas. Om de vil, kan de også distansere seg fra været, selv med en fasade så preget av vinduer. -Det er direkte adkomst fra kjelleren og inn i garasjen, og all oppvarming av huset skjer med bruk av jordvarme, forklarer Lars.

HOLDER SEG I FORM
Litt uvanlig er det jo, å selge leiligheten og kjøpe hus når man nærmer seg 60. Men verken Lars eller den litt yngre Kristin synes å ha grunn til å frykte årene – de er begge glade i å trene og være aktive, og fire etasjer med trapper mellom er heller ikke noe som spiller negativt inn på aldringsprosessen. -Det er dessuten en del bakker opp hit i høyden, som vi kan bli enda flinkere til å bruke til og fra Asker og hjem, innrømmer Lars. De flyttet inn i sitt Nova i 2013, men anser seg fremdeles ikke som ferdig. Ekteparet er begge like interesserte i interiør, og de mener brikker faller på plass litt etter litt ettersom det føles naturlig. -Det er feil å spare på interiøret i et sånt hus, når vi finner noe som passer, så går vi for det, sier bodøværingen som flyttet til Østlandet på midten av 80-tallet.

TAR ANSVAR FOR KJØKKENET
I alle gjennomtenkte hjem har eierne et visst kjærlighetsforhold til hver sine rom. På Kjonebråten er det i første omgang kjøkkenet som er høyt oppe på Lars’ prioriteringsliste. -Det er min oppgave å holde steinplata på kjøkkenbenken ren, sier han og nevner subtilt et par yngre familiemedlemmer som er hakket mindre opptatt av å pusse kjøkkenbenken enn far i huset. Sigdal-kjøkkenet (ekstern lenke) med glansede fronter er hver dag arena for kaffepressing. Denne nytes i designerte second hand-stoler som Kristin, butikksjef i Fretex, kjempet for å få i hus. -Jeg syntes de var fæle og kunne ikke forstå hvordan de skulle passe i et funkishus. Nå er det kanskje favorittstedet mitt å sitte, vedgår Lars.

HVERDAGSLYKKE PÅ 300 KVADRAT
Med nesten 300 kvadratmeter bruksareal over to hele og to halve etasjer, takterrasse og solforhold fra 04 til 22.30 på det beste, ser Lars og Kristin frem til mange gode år i sitt spesialtilpassede kataloghus, Nova. Med Vardeborg gård som nærmeste nabo, har de dyrkamark like utenfor kjøkkendøra og alle forhold til rette for å senke skuldrene. -Hverdagslykke for meg er at det føles som en landing å komme hjem. Det blir nesten som å komme på ferie, og det har ikke endret seg på tre år, avslutter Lars.

Flere blogginnlegg her: Nordbohus-bloggen

 

Facebook Comments Box

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter.