Designvilla for små tomter

Suksess med feltutbygging resulterte i nytt eneboligkonsept
NORDBOHUS MED DESIGNVILLA FOR SMÅ TOMTER
 
Vf.v. markedssjef Stian Moursund, arkitekt Else Dahlseng og arealplanlegger Roy Bakken. Roy ønsker en bredere variant av Villa Lilla til et av tomteområdene for en Nordbohusforhandlerilla Lilla ble først tegnet som rekkehus til bruk i feltutbygging. Boligene ble designet for å ha stor fleksibilitet med tanke på plassering og sammenkobling. Boligkonseptet ble en stor suksess for Nordbohus, og nå lanseres konseptet som frittstående eneboliger. Se alle boligene her: http://www.nordbohus.no/hus/moderne

Villa Lilla 1: www.nordbohus.no/villalilla1

Villa Lilla 2: www.nordbohus.no/villalilla2

Villa Lilla 3: www.nordbohus.no/villalilla3

Villa Lilla 4: www.nordbohus.no/villalilla4
 
AREALVENNLIG
– Det gikk ikke lang tid før både kundene og vi så potensialet i å bygge Villa Lilla som frittstående villaer. Vi har fått mange henvendelser fra kundene der Villa Lilla er lagt ut for salg som rekkehus-prosjekter, forteller Stian Moursund, markedssjef i Nordbohus.
– Dette er attraktive, funksjonelle eneboliger med et stilrent og moderne formspråk. Utfordringen for mange kunder i dag er størrelsen på tomten. Tidligere kjøpte man tomt på ett mål eller mer, men i dag er det mer vanlig med tomter i langt mindre størrelser. Det har vi tatt konsekvensen av, og videreutviklet Villa Lilla-konseptet til et eneboligkonsept. Det er rett og slett en designvilla for de små tomtene, smiler en fornøyd Moursund.

På bildet ser vi Stian Moursund og arkitekt Else Dahlseng i samtale med arealplanlegger Roy Bakken. Bakken er i gang med planleggingen av et boligområde for Nordbohus Kongsvinger der det skal bygges Villa Lilla.
 
Villa Lilla er altså en fullverdig enebolig, men har løsninger som krever mindre areal enn tradisjonelle eneboliger. Blant annet er de mindre rommene plassert på en egen etasje, mens kjøkken- og stue-etasjen er helt åpen. Det gir mye luft under taket og godt med lys i det rommet man oppholder seg mest på dagtid. Videre kan boligene plasseres på mange ulike måter, avhengig av tomtens beskaffenhet, sol- og lysforhold osv. Og arealbehovet er minimalt; Villa Lilla kan i teorien bygges på tomter helt ned til 333 kvm. Dette er avhengig av lokale reguleringsplaner og den tillatte utnyttelsesgrad på den enkelte tomt.
 
GUNSTIG PRIS
Moderne design er ofte forbundet med høy pris. Dette gjelder ikke for Villa Lilla.
– Vi har jobbet bevisst for å holde prisene nede. Blant annet har vi plassert vann, avløp, trapp, ventilasjon og bærende konstruksjon i en egen kommunikasjonsakse, noe som både er rasjonelt og byggteknisk svært praktisk, forklarer Moursund. – Vi har også lagt vekt på å ha så få grunnmodeller som mulig, slik at vi i utgangspunktet har én type trapp, én type soveromssone og én type oppholdssone. Men det er selvsagt fullt mulig å gjøre tilpasninger etter ønske og behov, forsikrer han.
 
STRIKKEMØNSTER GA IDÉEN
Villa Lilla er utviklet av arkitekt Else Dahlseng sammen med gode kolleger i Nordbohus.
– Vi startet prosessen med å se på gamle treskjæringstradisjoner og strikkemønster. I mønstrene så vi hvordan maskene hang sammen og skapte helhet, flater og åpninger, og deretter overførte vi tankegangen til arkitekturen, forteller Dahlseng.
– I tillegg har vi latt oss inspirere av fargen lilla, som navnet antyder. Den symboliserer blant annet fred i sinnet, spirituell fullendthet, magi, og fri vilje – og i blomsterspråket står lilla blomst for «jeg ønsker deg lykke og hell i livet». Det syntes vi passet fint for vår nye villa!
 
Se mer om Villa Lilla på http://www.nordbohus.no/hus/moderne
 

Facebook Comments Box

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter.