Blogg

15.05Digitaliserer byggeplassenSkrevet av Stian René Moursund

Nordbohus og Acando digitaliserer byggeplassen

Nordbohus har nylig signert en avtale med IT-selskapet Acando. –Avtalen er den største vi har signert gjennom tidene, og representerer et stort løft i digitaliseringen av vår kjede, sier Halvor Dahl som er prosjektleder og Adm. Dir. i Nordbohus AS. 
-Vi ser at byggenæringen har mange ulike behov for digitalisering og forenkling av prosessene. Å få jobbe med en av landets største boligbyggere er en fjær i hatten for oss, og vi går ydmykt og optimistisk til oppgaven, sier Odd Morten Sveås som er leder for Acando i Trondheim.
 
Digitaliserer hele verdikjeden
Prosjektet har fått navnet Digital Byggeplass, men det er mer enn arbeidsprosesser på selve byggeplassen som digitaliseres. Digital Byggeplass er en fellesbetegnelse på hele løsningen, som omfatter både kvalitetssystem, salgsstøtte, prosjekthotell, og integrasjoner med e-post og flere fagsystemer. –Vi valgte Digital Byggeplass som tittel på prosjektet. Det er på byggeplassen mye av datafangst og kundedialog skal forvaltes, og de endelige resultatene skal skapes. Ved å navngi hele prosjektet Digital Byggeplass så ønsker vi å forsterke fokuset på dette, og hele tiden ha bevissthet rundt en fornuftig tilrettelegging og effektiv prosess i hele verdikjeden, sier Halvor Dahl, Adm. Dir. i Nordbohus AS og prosjektleder for Digital Byggeplass.
 
Effektiv prosess
Acando er leverandøren som skal realisere Digital Byggeplass, og dette løses i tett samarbeid med Nordbohus. –Våre konsulenter flytter inn til Nordbohus sitt hovedkontor og kommer til å sitte i deres miljø og jobbe. I tillegg skal det gjennomføres flere omfattende workshops med både tømrere, byggeledere og øvrig nøkkelpersonell fra Nordbohusforhandlerne, sier Odd Morten Sveås i Acando.


Signering av kontrakt for Digital Byggeplass i Nordbohus. Administrerende direktør i Acando, Sven Ivar Mørch (t.v) og styreformann i Nordbohus AS, Jan Henning Kleiv (t.h).


f.v: Halvor Dahl – Nordbohus AS, Jens Even Storhov – PwC, Sven Ivar Mørch – Acando, Jan Henning Kleiv – Nordbohus Modum, Snorre Meland – Acando, Kenneth Sørensen – Acando, Odd Morten Sveås – Acando
 

29.03Rommet under trappaSkrevet av Stian René Moursund

Fra ubrukt til verdifullt - hva gjør du med rommet under trappa?

Bod, garderobe eller kontor – det kan du ha under trappa di! Nordbohus sine arkitekter har samarbeidet med Stryntrappa om utviklingen av et helt nytt og innovativt konsept for bedre utnyttelse av rommet under trappa. Resultatet er et helt nytt konsept med løsninger som du kommer til å bli begeistret av!

-Det var veldig morsomt for oss å bli invitert inn i en slik produktutviklingsprosess. Vi bidro med innsikt og erfaringer fra et arkitektfaglig perspektiv, og sammen med Stryntrappa sine fagfolk ble dette til en meget god mix av kompetanse. I sentrum for utviklingen var kunden og behovet for en bedre utnyttelse av et ubrukt areal, sier arkitekt Else Dahlseng i Nordbohus (bildet).

Med dagens boligpriser kan en slik innovasjon være verd enormt mye mer enn man skulle tro ved første øyekast. Mangler du et hjemmekontor? Mangler du en bod? Med boligpriser som går over 100.000 kroner pr. kvadratmeter i sentrumsområdene så skjønner vi at utnyttelse av ubrukt areal er veldig verdifullt.

Hva bruker du plassen under trappa til? Er det der støvsugeren står, sammen med støvet, eller er det der du har ditt nye kreative skriveverksted? Din nye bod for malerier, eller trefigurer? Eller din nye garderobe med vårkolleksjonen? Nå har du muligheten.


Garderobe, kontor eller bod? Hva vil du ha? Se alle tipsene i Stryntrappa sin nye brosjyre.

Sjekk alle våre boliger til salgs her

Bestill vår huskatalog her

Les mer om mulighetene for samarbeid med Nordbohus-arkitektene

Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS
 

28.03Flyttet til Kuba!Skrevet av Stian René Moursund

Ja, hos Nordbohus trenger du ikke reise langt for å bo i Kuba. Eneboligen KUBA ble lansert i 2001 og har siden den gang høstet både lovord og blitt bygd over hele landet.
Da den ble lansert ble den kåret til «årets nyskaping» av Boligprodusentenes forening, hvor Nordbohus selvsagt er medlem. Vi fikk mye oppmerksomhet fra pressen den gang, og også i årene etterpå. De siste årene har KUBA etablert seg helt i salgstoppen hos oss, og for 2016 fikk den 8. plass på TOPP10-listen vår

KUBA står like godt i nord som i sør. For en tid tilbake besøkte vi Steve og Unn Jorun i Lofoten som bor i KUBA helt på kaikanten (youtube-link). Og i helgen fikk vi se fantastiske bilder fra KUBA på Tangenheia i Tvedestrand. Der bor Camilla M. Grantham, samboeren Kai og barna Sandra og Endre.

-For oss var det et spennende valg å skulle bygge hus framfor å kjøpe brukt. Vi kikket først på brukte boliger, men valget falt på Kuba. Vi har tegnet om boligen, slik at vi får dekket de behovene og ønskene vi har. Det er viktig for oss at det blir et arealeffektivt og innholdsrikt hus. Vi har blant annet tegnet inn et 17 kvm stort treningsrom og i 2. etasje blir det en flott tv-stue. I tillegg får vi sjøutsikt fra boligen, noe vi gleder oss enormt til, sier Camilla. Boligfeltet Tangenheia i Tvedestrand bygges ut av Nordbohus Wari-Hus og du kan lese mer om Tangenheia her: http://tangenheia.no

Sjekk ut Camilla Grantham sin instagramkonto med flere bilder fra eneboligen KUBA

På bildet øverst ser vi Camilla og Kai på den røde løperen ved overtakelsen av eneboligen KUBA. Nordbohus Wari-Hus klinker til med stil når boligene overleveres!

Kanskje du også vil trives i KUBA? På www.nordbohus.no/kuba kan du teste ut 3D-husvisning, og se om huset føles riktig for deg. Tar du turen til nærmeste Nordbohusforhandler kan du gå på visning i Virtual Reality (VR).

Skrevet av: Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef NORDBOHUS AS
 
 

24.03Forebygge byggskader med systemer og teknologiSkrevet av Stian René Moursund

Ifølge Sintef Byggforsk skyldes 60% av alle byggskader feil prosjektering. Det er altså ikke nødvendigvis håndverkeren som leser tegningen feil, men tegningen som ER feil.
Dette sier Sintef Byggforsk i en artikkel som omhandler en ny rapport om byggskader. https://byggmesteren.as/2017/03/21/60-av-byggskader-skyldes-feil-prosjektering/

Nordbohus har teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk på hele byggesystemet. Det betyr at vi har rutiner og sjekklister som i detalj beskriver hvordan en bolig skal prosjekteres, og bygges. Dette er en fordel med tanke på byggskader. Vi kommer dem rett og slett i forkant. Er det kostbart? Klart det koster å forebygge byggskader, men det koster mye mer å utbedre dem.

I dag 24. mars hadde Nordbohus sitt hovedkontor besøk av programvareleverandøren DDS sin egen brukerforening. Som en del av programmet ble det foredrag fra Nordbohus om bruken av Virtual Reality i markedsføring. Kan det hende at bruk av VR-teknologi kan redusere faren for byggskader ytterligere? Det viktigste er uansett å ha fokus på å levere høy kvalitet og skape fornøyde kunder - og å velge de virkemidlene som bidrar til det.


Deltakerne i DDS brukerforening sitt møte fikk selv teste ut VR hos Nordbohus.

Skrevet av Stian R. Moursund
 
 
 

03.03TOPP 10 i 2016 – dette er bestselgerneSkrevet av Stian René Moursund

Eneboligen er fortsatt boligdrømmen for de fleste. Her er TOPP-10 i Nordbohus for 2016

Se andre bestselgere, i Aftenposten: Fiks ferdig funkis: Disse ferdighusene vil nordmenn ha

1. Arcturus
Dette er eneboligen for de som ønsker alle rom på en og samme etasje. Mange av kundene vurderer denne i stedet for leilighet.

2. Lun
Et godt kompromiss mellom det tradisjonelle og det moderne.

3. Aurora
Vår bestselger ti år på rad holder fortsatt stand på en pen tredjeplass. Det typiske norske drømmehuset, og småbarnsfamiliens favoritt.

4. Villa Lilla
Villa Lilla-serien vinner stadig flere tilhengere. Herlig designbolig for de små tomtene!

5. Nukleus
Store vinduer, åpen himling i stua og mange andre gode kvaliteter. En klassiker som alltid er i salgstoppen.

6. Pandora
Storfamiliehuset! Her er det rom til alle, og venner i tillegg!

7. Opal
Et herlig herskapelig hus med gode kvaliteter

8. Kuba
Den prisvinnende arkitekturen fra 2001 begynner nå å etablere seg i salgstoppen. Fiks ferdig funkis!

9. Auriga
Koselig og tøft med alle rom på en og samme etasje.

9. Nexus
Stilig hus med mange ulike soner. Her finner alle sin favorittplass!

9. Orion
Både herskapelig og tradisjonelt, med to etasjer og full takhøyde. Mye hus for pengene!

Hvilken av disse er din favoritt? Se alle husene her: www.nordbohus.no/hus

Finn din Nordbohus-forhandler her: www.nordbohus.no/kontakt-oss

Les også: Webutgaven av vår huskatalog HVERDAGSLYKKE

Les også: Veien til nytt hus

Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS

 

Søk her

Tags

#hverdagslykke, Ålesund FK, alinda, arcturus, arealbegrensning, arealutnytting, årets beste, arkitekt, arkitektkonkurranse, arkitekttegnet, arkitekttips, artikkel, astro, Aurora, Averøy, awards, balansert ventilasjon, bart, beliggenhet, bestselger, bestselgerne 2016, blid, blogg, blogger, bod, bolig, bolig til salgs, boligfelt, boliginvestering, boligpriser, boligprodusentene, boligutvikling, BRA, bygd for å vare, bygge garasje, bygge nytt hus, bygge pepperkakehus, bygge sammen, bygge tomannsbolig, byggesøknad, byggforsk, bygging for å bo, byggmester, dagslys, Data design system, DDS, deling, design, designkonkurranse, designvilla, digital byggeplass, digitalisering, donasjon, Drammen, drange, eat, egenkapitalkrav, eiendomsutvikling, eksperter i team, ekstrainntekt, endre et hus, enebolig, eneboliger, energikrav, erfaring, facebook, farger, fartstid, fasadevask, feltutbygging, ferdighus, ferdigplen, fiks ferdig funkis, filterskifte, finansiering, firkantskifer, flatt tak, flexi2, flytt vegger, folland, forelsket, fornøyd, fornøyde kunder, forskning, forskrift, fotball, fotballglede, foto, foto av hus, fotograf, fukt, fuktskader, funkis, funksjonell, førstehjemslån, gammelt og nytt interiør, garderobe, glava, Godset, godt salg, google+, grunnlån, hage, hageideer, hageinspirasjon, Haugesund, helse, herskapelig, hjem, hjemme hos, hus, hus fra Nordbohus, husbanken, husbankfinansiering, husbilder, husbyggeprosess, husbygging, husmaling, husvask, hverdag, hverdagsliv, hybel, inneklima, innrede, innrede hjemmet, innrede rom, innredning, instagram, instagram-huset, interiør, interiørdesign, interiørtips, intervju, isolasjon, IT, jotun, jul, julebakst, jungeltelegrafen, Karat, kjempenhøy, kjent, kjøkken, kjøpsprosess, konkurrere, kontinuitet, kontor, krevende byggverk, KTI, Kuba, kundedrevet innovasjon, kundeerfaringer, kundeerfaringer Nordbohus, kundehistorier, kundetilfredshet, kundetilpasning, kvalitet, kvalitetsbevisst, kvm, lady, lamda 32, leiligheiter, leiligheter, lufting, lyssetting, lystig, læring, lærling, male, male hus, måling, merkekjennskap, merkevarekjennskap, mitt hjemmested, MObro, moderne, moderne bolig, MOsista, MOVE, Movember, møblere huset, narudstokkewiig, naturlig lys, Nexus, Nordbohus, nordbohus ålesund, Nordbohus Haugaland, Nordbohus Jarle Sætra, Nordbohus Modum, Nordbohus Romerike, Nordbohus Sogn, nordbohusforhandler, norges største, nova, NS3700, nsw, NTNU, Nukleus, ny bod under trappa i leiligheten, nyforelsket, nyheter, nytt hus, næringsbygg, ole wiig, omtegning, Opal, oppussing, oppvarming, oppvarming av bolig, overlevering, p-rom, passivhus, pepperkake, pepperkakehus, plan- og bygningsloven, planlegge hage, plen, plenfrø, populært, pris, priser, priskonkurranse, prisliste, prisvinner, prisvinnere, Råholtåsen, RBK, redesign, reguleringsbestemmelser, rengjøring, rente, restaurering, resultater, riktig vedfyring, rogaland, roomsketcher, så plen, SINTEF, sintef byggforsk, skolebygg, skolebygning, sliten, små tomter, småhus, snekker, SoMe, sosiale medier, spesialtegnet bolig, spiselige byggverk, sponsing, startlån, synsing, tak, takstein, tangenheia, teknisk godkjenning, teknisk sjef, TG, Tomannsbolig, tomt, tomtebefaring, top of mind, topp10, topp5, toppliste Nordbohus, tradisjonelt, trapp, trespiker, trivsel, trollveggen, Trondheim, tømrer, uhjulpet kjennskap, under trappa, utekos, uteplass, uterom, utleie, utleieleilighet, utsikt, varmepumpe, varmepumpe vinterstid, vårrengjøring, vedfyring, vedlikehold, vedlikehold bolig, vekst, ventilasjon, verdier, vestnes, video, vikersund, villa lilla, villalilla, vindu, vinter, vintervarme, virtual reality, virtuell røyndom, virtuell virkelighet, visjon, visning, visningshelg, visningslørdag, VR, vr i læring for lærling, værdag, Webshop, yrkesfag, økning

Arkiv

Blogger om Nordbohus

Fjordstua - vi bygger hus!
Drømmen om Lun
Fugl Føniks
Husdrøm Aurora
Vårt nye hjem
Lyst & Luftig
HusGlede
Fra hus til hjem
Home is where our story begins
Karat
Ingrid & Claus sitt drømmehus
Nukleus - Vi bygger
Nexus
Noe på hjertet
Prosjekt funkishus
Veien mot å skape vårt eget hjem

Bestill gratis huskatalog

SERTIFISERT AV SINTEF
Med teknisk godkjenning fra SINTEF kan du være trygg på at vår byggekvalitet holder mål. Trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. For deg.

FERDIGHUS VS KATALOGHUS
Det er vanlig å omtale kataloghus som ”ferdighus”, men de husene du finner i huskatalogen vår kan tilpasses og skreddersys til din tomt og dine behov. Det som vi i bransjen kaller ferdighus blir ofte bygd på fabrikk og alt du kan justere er innredningen. Ferdighus eller kataloghus.

NORGES MEST FORNØYDE KUNDER
Nordbohus fikk førstplassen i tre av fire kategorier innen kundetilfredshet for 2015. Det er vi stolte av! Blir du vår neste fornøyde kunde? Vant tre av fire priser i kundetilfredshet.

GÅ PÅ VISNING I VIRTUAL REALITY
Alle hus i vår huskatalog er modellert i Virtual Reality (VR). Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler og gå på visning i 31 hus på 10 minutter, eller bruk timesvis i dine favoritter.